Niby klasyczna jajecznica, ale podana inaczej – w tortill! Oczywiście ze wszystkimi dodatkami: cebulką, bekonem i żółtym serem.

Wszystkie

Śniadaniowy wrap z jajecznicą

Niby klasyczna jajecznica, ale podana inaczej – w tortill! Oczywiście ze wszystkimi dodatkami: cebulką, bekonem i żółtym serem.

czas przygotowania:

15 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla pszenna Graham Dijo
– 2 jaja
– 3 plasterki bekonu
– 2 plasterki żółtego sera
– 1 łyżka czerwonej cebuli (posiekanej w drobną kostkę)
– 1 łyżka czerwonej papryki (posiekanej w drobną kostkę)
– szczypiorek (do smaku)
– oliwa extra virgin (do smaku)
– sos tabasco (do smaku)

Tortilla Graham

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Rozgrzewamy patelnię z kawałkiem masła; na rozpuszczonym maśle rumienimy czerwoną cebulę, dodajemy roztrzepane jajka i smażymy gęstą jajecznicę.

2. Krok

 

Tak przygotowaną jajecznicę nakładamy na tortillę Graham Dijo, dodajemy bekon, żółty ser, czerwoną cebulę, pokrojony szczypiorek, doprawiamy wszystko do smaku oliwą i sosem tabasco.

3. Krok

 

Całość zawijamy w klasycznego  wrapa (patrz: kurs zwijania).

4. Krok

 

Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię (bez  dodatku  tłuszczu!) i rumienimy złożoną tortillę równomiernie ze wszystkich stron.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Tiramisu à la Dijo

Jeden z najpopularniejszych deserów na świecie. Dla kawoszy, ale nie tylko dla nich. Wygląda i […]

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]

Ciasto jogurtowo na zimno z Truskawkami w żelu

Idealne na upalne dni. Na rodzinny podwieczorek czy spotkanie z przyjaciółmi. Smakuje zawsze i każdemu […]