Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, kozi ser, ogórek i pomidorki – wyborna!

Wszystkie

Sałatka paryska w miseczce z chrupiącej tortilli

Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, kozi ser, ogórek i pomidorki – wyborna!

czas przygotowania:

7 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Wieloziarnista Dijo
– 100 g mixu sałat (rukola, radicchio, sałata lodowa, roszponka)
– 4 łyżki sosu winegret
– 4 pomidorki koktajlowe
– kilka plasterków ogórka
– 1/3 świeżej gruszki
– 3 kawałki koziego sera

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Wieloziarnistą Dijo wkładamy do metalowej miski o średnicy ok. 15 cm i formujemy na kształt miseczki. Następnie wypiekamy ją w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 5 minut.

2. Krok

 

Do wystudzonej tortillowej miseczki dodajemy resztę składników; sałatkę dekorujemy świeżą gruszką, całość polewamy sosem winegret.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Pizza po hawajsku

Wymarzona i udana jak wakacje na Hawajach. Pizza z ananasem, kurczakiem, żółtym serem i sosem […]

Tiramisu z sosem Adwokat

Delikatny włoski deser z serkiem mascarpone. Uwielbiany na całym świecie. Tutaj w wersji z sosem […]

Mini tacos mix

Tacos mają fanów na całym świecie. A nasze tacos są wyjątkowe – możesz je zrobić […]