Dobra kanapka to podstawa! Zamiast bułki tortilla, a w jej wnętrzu same pyszności – szynka szwarcwaldzka, camembert czy rukola…

Wszystkie

Kanapka drwala

Dobra kanapka to podstawa! Zamiast bułki tortilla, a w jej wnętrzu same pyszności – szynka szwarcwaldzka, camembert czy rukola…

czas przygotowania:

10 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla pszenna Dijo
– 1 łyżka słodkiej musztardy
– 1 łyżka sosu remulade
– 1 gruby plaster sera typu camembert
– 1 łyżeczka sosu Balsamicznego z owocami leśnymi Dijo
– 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
– kilka listków rukoli
– 3 pomidorki koktajlowe w plasterkach

Tortilla pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sos balsamiczny z owocami leśnymi

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Środek tortilli pszennej Dijo smarujemy słodką musztardą; na powierzchni musztardy kładziemy plaster sera camembert, listki rukoli, plasterki pomidorków koktajlowych i szynkę szwarcwaldzką; całość  polewamy sosem remulade i sosem Balsamicznym z owocami leśnymi Dijo.

2. Krok

 

Tortillę składamy w sześciokątnego wrapa (patrz: kurs zawijania).

3. Krok

 

Rozgrzewamy patelnię grillową (bez dodatku tłuszczu!) i grillujemy wrapa równomiernie z obu stron.

4. Krok

 

Przekładamy tortillę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i podgrzewamy ją przez ok. 5 min. – aż ser camembert w tortilli delikatnie się rozpuści.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!

 

Zobacz inne przepisy:

CZEKO-flirt deser light

Prosty, lecz niezwykle pyszny i lubiany deser. Dzięki mięcie – o wyrafinowanym smaku. Gotowy w […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]

Muffinki z toffi i prażonymi migdałami

Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki […]