Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.

Wszystkie

Mini babeczki z orzechami i sosem toffi

Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym toffi.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

10

Potrzebne składniki

– 10 kruchych korpusów w kształcie babeczek
– 100 g orzechów włoskich
– 100 g płatków z migdałów
– sos toffi Dijo

Sos toffi

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Na rozgrzanej patelni prażymy na złoty kolor orzechy włoskie i migdały.

2. Krok

 

Dodajemy do nich sos Toffi Dijo i mieszamy; całość podgrzewamy aż masa zgęstnieje.

3. Krok

 

Gorące orzechy z toffi przekładamy do kruchych babeczek i odstawiamy do ostygnięcia.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]

Pizza caprese

Oryginalna i ekspresowa pizza. Z domowym sosem pomidorowym, serem mozarella i – niespodzianka – z […]

Sernik z krówką

Sernik króluje na stołach. Ten zdobywa serca po pierwszym kęsie. Na czekoladowym kruchym spodzie. Polany […]