Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

Wszystkie

Tortilla wege

Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– tortilla Pszenna Dijo
– soczewica z puszki (lub ugotowana)
– serek ziołowy
– papryka konserwowa
– ogórek konserwowy
– guacamole lub awokado w kostkach (opcjonalnie)

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo smarujemy serkiem ziołowym – dość grubo na całej powierzchni.

2. Krok

 

Nakładamy porcję soczewicy, plastry ogórka i kawałeczki papryki, na wierzch kładziemy guacamole.

3. Krok

 

Zwijamy i gotowe! Serwujemy na zimno.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]

Deser Wiśniowy Sad

Jak zrobić pyszny deser w minutę? Warto sprawdzić naszą recepturę. Idealny na śniadanie. Idealny jako […]

Tort czekoladowy z wiśniami w żelu

Cukiernicze dzieło sztuki. Delikatne ciasto, bita śmietana i wiśnie w delikatnym żelu. Wygląda bajecznie. Smakuje […]