Dobra kanapka to podstawa! Zamiast bułki tortilla, a w jej wnętrzu same pyszności – szynka szwarcwaldzka, camembert czy rukola…

Wszystkie

Kanapka drwala

Dobra kanapka to podstawa! Zamiast bułki tortilla, a w jej wnętrzu same pyszności – szynka szwarcwaldzka, camembert czy rukola…

czas przygotowania:

10 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla pszenna Dijo
– 1 łyżka słodkiej musztardy
– 1 łyżka sosu remulade
– 1 gruby plaster sera typu camembert
– 1 łyżeczka sosu Balsamicznego z owocami leśnymi Dijo
– 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
– kilka listków rukoli
– 3 pomidorki koktajlowe w plasterkach

Tortilla pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sos balsamiczny z owocami leśnymi

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Środek tortilli pszennej Dijo smarujemy słodką musztardą; na powierzchni musztardy kładziemy plaster sera camembert, listki rukoli, plasterki pomidorków koktajlowych i szynkę szwarcwaldzką; całość  polewamy sosem remulade i sosem Balsamicznym z owocami leśnymi Dijo.

2. Krok

 

Tortillę składamy w sześciokątnego wrapa (patrz: kurs zawijania).

3. Krok

 

Rozgrzewamy patelnię grillową (bez dodatku tłuszczu!) i grillujemy wrapa równomiernie z obu stron.

4. Krok

 

Przekładamy tortillę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i podgrzewamy ją przez ok. 5 min. – aż ser camembert w tortilli delikatnie się rozpuści.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!

 

Zobacz inne przepisy:

Mini babeczki z orzechami i sosem toffi

Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym […]

Sałatka paryska w miseczce z chrupiącej tortilli

Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, […]

Tortilla Pszenna durum z soczewicą i sosem miodowo-musztardowym

Gotowana soczewica smakuje świetnie w grillowanej tortilli. Szczególnie w towarzystwie wyrazistego sosu i chrupiącego bekonu. […]