Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą i innymi ulubionymi dodatkami.

Wszystkie

Hot Dog

Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą i innymi ulubionymi dodatkami.

czas przygotowania:

10 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna Dijo
– 2 łyżki słodkiej musztardy
– 3 plasterki żółtego sera
– 1 parówka
– kilka listków rukoli
– 1 łyżka prażonej cebulki

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo przycinamy z dwóch stron na długość parówki; smarujemy słodką musztardą, na powierzchni musztardy układamy plastry żółtego sera, rukolę i prażoną cebulkę.

2. Krok

 

Parówkę podgrzewamy w gorącej wodzie i mocno ciepłą zawijamy w przygotowaną tortillę.

3. Krok

 

Gotowego hot doga grillujemy na rozgrzanej patelni (bez dodatku tłuszczu!) równomiernie z każdej strony.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]

Muffinki z toffi i prażonymi migdałami

Wszystkie dzieci szaleją za muffinkami. Nasze są nadziewane toffi i płatkami migdałów. Te małe babeczki […]

Deser chałwowy z malinami i sosem czekoladowym

Deser jak marzenie! Apetyczny, o niebiańskim smaku. Z bitą śmietaną, chałwą, malinami oraz sosem czekoladowym. […]