Ciasto na bazie czekolady, o amerykańskim rodowodzie. Z dodatkiem orzechów. Podawane z sosem czekoladowym. Po prostu przyjemność.

Wszystkie

Czekoladowe brownie z sosem czekoladowym

Ciasto na bazie czekolady, o amerykańskim rodowodzie. Z dodatkiem orzechów. Podawane z sosem czekoladowym. Po prostu przyjemność.

czas przygotowania:

45 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady
– 1 kostka (200 g) masła
– 100 g mąki
– 300 g cukru
– 6 jajek
– 50 g wyłuskanych włoskich orzechów
– sos Czekoladowy Dijo

Sos czekoladowy

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Rozpuszczamy na parze masło z czekoladą.

2. Krok

 

Jajka ubijamy mikserem, dodając cukier i mąkę.

3. Krok

 

Do masy dodajemy ostudzoną czekoladę i mieszamy z pokruszonymi orzechami.

4. Krok

 

Spód blachy (60 x 35 cm) wykładamy pergaminem.

5. Krok

 

Wlewamy ciasto i pieczemy 20 minut w temp. 200°C; studzimy, wyjmujemy z blachy i usuwamy papier.

6. Krok

 

Na koniec kroimy na kwadraty i polewamy sosem Czekoladowym Dijo.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]

Mini fingers

Banan zapiekany w tortilli – z sosem toffi i płatkami czekoladowymi. Po prostu pycha! Uważaj, […]