Gotowana soczewica smakuje świetnie w grillowanej tortilli. Szczególnie w towarzystwie wyrazistego sosu i chrupiącego bekonu.

Wszystkie

Tortilla Pszenna durum z soczewicą i sosem miodowo-musztardowym

Gotowana soczewica smakuje świetnie w grillowanej tortilli. Szczególnie w towarzystwie wyrazistego sosu i chrupiącego bekonu.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna durum Dijo
– 80 g soczewicy zielonej gotowanej
– 4 paski bekonu
– 50 g pomidorków koktajlowych
– zielony ogórek (pokrojony w drobną kostkę – bez skóry i bez pestek)

Sos miodowo-musztardowy:
– 1 łyżka musztardy
– 1 łyżka majonezu
– 1 łyżka miodu
– 2 łyżki oliwy
– kilka kropel soku z cytryny, sól, pieprz

Tortilla Durum

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Na środku tortilli Pszennej Dijo układamy soczewicę, grillowany bekon, pomidorki koktajlowe i kostki ogórka.

2. Krok

 

Przyrządzamy sos miodowo-musztardowy, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.

3. Krok

 

Doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

4. Krok

 

Składniki tortilli polewamy gotowym sosem.

5. Krok

 

Zawijamy tortillę we wrapa i delikatnie grillujemy na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Tarta kawowa z sosem czekolada mleczna

Idealna dla fanów kawy. Kruchy spód i masa na bazie serka mascarpone, jogurtu i kawy. […]

Sernik na zimno straciatella z sosem wiśniowym

Sernik na zimno to nie lada smakołyk. Ten jest szczególny – z kawałkami czekolady w […]

Waniliowy krem bawarski z polewą z owoców leśnych

Sposób na wyborny deser – idealny na przyjęcie, do kawy, na każdą okazję. Delikatnie waniliowy […]