Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

Wszystkie

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– kwaśne jabłko z zieloną skórką
– śmietanka kremówka
– cukier puder
– sos Zielone jabłuszko Dijo

Sos Zielone jabłuszko

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.

2. Krok

 

Umyte jabłko kroimy w kosteczkę (można je wcześniej obrać ze skórki).

3. Krok

 

W pucharkach układamy kolejne warstwy: kostki jabłek, sos Zielone jabłuszko Dijo, bita śmietana, sos Zielone jabłuszko Dijo.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Waniliowe parfait z sosem biała czekolada

Mrożony deser na bazie śmietany, cukru, jajek i wanilii. Podawany z sosem z białej czekolady. […]

Tiramisu à la Dijo

Jeden z najpopularniejszych deserów na świecie. Dla kawoszy, ale nie tylko dla nich. Wygląda i […]

Balsamiczna sałatka

Sałatka, o której smaku decyduje wykwintny sos balsamiczny i inne pyszne składniki – m.in. ser […]