Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, kozi ser, ogórek i pomidorki – wyborna!

Wszystkie

Sałatka paryska w miseczce z chrupiącej tortilli

Kto nie lubi sałatek? Ta w miseczce z chrupiącej tortilli może stać się hitem. Gruszka, kozi ser, ogórek i pomidorki – wyborna!

czas przygotowania:

7 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Wieloziarnista Dijo
– 100 g mixu sałat (rukola, radicchio, sałata lodowa, roszponka)
– 4 łyżki sosu winegret
– 4 pomidorki koktajlowe
– kilka plasterków ogórka
– 1/3 świeżej gruszki
– 3 kawałki koziego sera

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Wieloziarnistą Dijo wkładamy do metalowej miski o średnicy ok. 15 cm i formujemy na kształt miseczki. Następnie wypiekamy ją w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 5 minut.

2. Krok

 

Do wystudzonej tortillowej miseczki dodajemy resztę składników; sałatkę dekorujemy świeżą gruszką, całość polewamy sosem winegret.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

CZEKO-flirt deser light

Prosty, lecz niezwykle pyszny i lubiany deser. Dzięki mięcie – o wyrafinowanym smaku. Gotowy w […]

Cienkie precelki z patelni z masłem pietruszkowym

Przekąska, która znika jeszcze gorąca! Precelki przesmażone na pietruszkowym masełku. Domowe, przebojowe. Czujecie ten zapach? […]

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]