Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

Wszystkie

Wrap z pieczoną papryką

Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Wieloziarniste Dijo
– sałata lodowa
– filet z piersi kurczaka
– dojrzałe awokado
– papryka czerwona
– sos Balsamico Classic Dijo

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sos balsamiczny klasyczny

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

2. Krok

 

Czerwoną paprykę podsmażamy lub grillujemy na patelni grillowej.

3. Krok

 

Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.

4. Krok

 

Tortille Wieloziarniste Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

5. Krok

 

Smarujemy tortille sosem Balsamico Classic Dijo, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Czekoladowe brownie z sosem czekoladowym

Ciasto na bazie czekolady, o amerykańskim rodowodzie. Z dodatkiem orzechów. Podawane z sosem czekoladowym. Po […]

Waniliowy krem bawarski z polewą z owoców leśnych

Sposób na wyborny deser – idealny na przyjęcie, do kawy, na każdą okazję. Delikatnie waniliowy […]

Maślane rogaliki o smaku czekolady

Kształtne, maślane, pełne czekolady. Pyszne! Rogaliki, które pokochają wszyscy Twoi domownicy, znajomi i przyjaciele. Do […]