Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

Wszystkie

Wrap z pieczoną papryką

Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Wieloziarniste Dijo
– sałata lodowa
– filet z piersi kurczaka
– dojrzałe awokado
– papryka czerwona
– sos Balsamico Classic Dijo

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sos balsamiczny klasyczny

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

2. Krok

 

Czerwoną paprykę podsmażamy lub grillujemy na patelni grillowej.

3. Krok

 

Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.

4. Krok

 

Tortille Wieloziarniste Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

5. Krok

 

Smarujemy tortille sosem Balsamico Classic Dijo, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Hot Dog

Szybki i smaczny hot-dog, a do tego oryginalny, bo w tortilli. Z prażona cebulką, rukolą […]

Tarta kawowa z sosem czekolada mleczna

Idealna dla fanów kawy. Kruchy spód i masa na bazie serka mascarpone, jogurtu i kawy. […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]