Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.
Wrap z pieczoną papryką
Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.
czas przygotowania:
25 min.
liczba porcji:
2
Potrzebne składniki
– 2 tortille Wieloziarniste Dijo
– sałata lodowa
– filet z piersi kurczaka
– dojrzałe awokado
– papryka czerwona
– sos Balsamico Classic Dijo
Tortilla Wieloziarnista
Pieczywo płaskie
Sos balsamiczny klasyczny
Sosy
Sposób przygotowania
1. Krok
Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).
2. Krok
Czerwoną paprykę podsmażamy lub grillujemy na patelni grillowej.
3. Krok
Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.
4. Krok
Tortille Wieloziarniste Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).
5. Krok
Smarujemy tortille sosem Balsamico Classic Dijo, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.
Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!