Smaku krówki nie da się porównać z żadnym innym. Tak jak naszego deseru. Twoje dziecko go pokocha. Inni domownicy także.

Wszystkie

Deser Krówka Dijo

Smaku krówki nie da się porównać z żadnym innym. Tak jak naszego deseru. Twoje dziecko go pokocha. Inni domownicy także.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– ulubione kruche ciasteczka (maślane, owsiane, herbatniki, itp.)
– jogurt naturalny (może być także wersja light
– sos Krówka Dijo
– ulubiona Posypka Dijo

Sos krówka

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Przygotowujemy szeroką szklankę i kruszymy do niej kilka ciastek (na dość spore kawałki).

2. Krok

 

Na ciastka nakładamy warstwę jogurtu naturalnego (tyle, żeby ciastka i jogurt zajmowały około ¾ objętości szklanki).

3. Krok

 

Polewamy obficie sosem Krówka Dijo (warstwa około 1 cm), w sos wtykamy na sztorc jeszcze jedno całe ciasteczko (zanurzając je do połowy).

4. Krok

 

Całość ozdabiamy dowolna Posypką Dijo (deser można dodatkowo posypać posiekanymi prażonymi orzechami).

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]

Sernik na zimno straciatella z sosem wiśniowym

Sernik na zimno to nie lada smakołyk. Ten jest szczególny – z kawałkami czekolady w […]