Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

Wszystkie

Tortilla wege

Danie dla wegetarian. Pożywna tortilla pełna smaku – z serkiem ziołowym, soczewicą, warzywami konserwowymi i porcją guacamole.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– tortilla Pszenna Dijo
– soczewica z puszki (lub ugotowana)
– serek ziołowy
– papryka konserwowa
– ogórek konserwowy
– guacamole lub awokado w kostkach (opcjonalnie)

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo smarujemy serkiem ziołowym – dość grubo na całej powierzchni.

2. Krok

 

Nakładamy porcję soczewicy, plastry ogórka i kawałeczki papryki, na wierzch kładziemy guacamole.

3. Krok

 

Zwijamy i gotowe! Serwujemy na zimno.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Maślane rogaliki o smaku czekolady

Kształtne, maślane, pełne czekolady. Pyszne! Rogaliki, które pokochają wszyscy Twoi domownicy, znajomi i przyjaciele. Do […]

Panna cotta z sosem Malinowym

Słynny włoski deser na bazie słodkiej śmietanki. Podawany w efektownych pucharkach z dodatkiem sosu malinowego, […]

Pikantne chipsy z tortilli

Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No […]