Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

Wszystkie

Pikantne chipsy z tortilli

Chipsy to przekąska doskonała. A co powiecie na takie zrobione w domu? Z tortilli! No i doprawione zgodnie z upodobaniami…

czas przygotowania:

10 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Dijo (dowolnego rodzaju)
– sól, ostra papryka, inne przyprawy (do smaku)
– sos barbecue (lub inny ulubiony)

Tortilla Grill

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Dijo kroimy w trójkąty i smażymy je na głębokim tłuszczy na złoty kolor.

2. Krok

 

Powstałe w ten sposób chipsy osuszamy na papierowym ręczniku i doprawiamy do smaku różnymi przyprawami; podajemy z ulubionym sosem, np. z sosem barbecue.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami przekąskami!

Zobacz inne przepisy:

Mini fingers

Banan zapiekany w tortilli – z sosem toffi i płatkami czekoladowymi. Po prostu pycha! Uważaj, […]

Sernik na zimno straciatella z sosem wiśniowym

Sernik na zimno to nie lada smakołyk. Ten jest szczególny – z kawałkami czekolady w […]

Sałatka z rukolą, sosem Balsamico classic i serem grillowanym Halloumi

Sałatka dla wielbicieli rukoli. Z interesującym smakowym akcentem – dodatkiem pochodzącego z Cypru grillowanego sera […]