Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

Wszystkie

Wrap z pieczoną papryką

Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Wieloziarniste Dijo
– sałata lodowa
– filet z piersi kurczaka
– dojrzałe awokado
– papryka czerwona
– sos Balsamico Classic Dijo

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sos balsamiczny klasyczny

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

2. Krok

 

Czerwoną paprykę podsmażamy lub grillujemy na patelni grillowej.

3. Krok

 

Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.

4. Krok

 

Tortille Wieloziarniste Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

5. Krok

 

Smarujemy tortille sosem Balsamico Classic Dijo, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Tort czekoladowy z wiśniami w żelu

Cukiernicze dzieło sztuki. Delikatne ciasto, bita śmietana i wiśnie w delikatnym żelu. Wygląda bajecznie. Smakuje […]

Tort makowy z kremem śmietankowym, konfiturą pomarańczową i posypką czekoladową

Wykwintny tort. Na eleganckie przyjęcie, lecz nie tylko. Likier pomarańczowy, migdały, mascarpone… Oto rozkosze podniebienia. […]

Panna cotta z sosem Malinowym

Słynny włoski deser na bazie słodkiej śmietanki. Podawany w efektownych pucharkach z dodatkiem sosu malinowego, […]