Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

Wszystkie

Burrito z pikantnym farszem

Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna Dijo
– farsz mięsny (mielone mięso, kukurydza, papryka i czerwona fasola)
– ryż
– nachos
– sos majonezowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Podsmażamy mielone mięso i łączymy je z kukurydzą, papryką oraz czerwoną fasolą; tak przygotowany farsz mięsny doprawiamy, żeby był dość pikantny.

2. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy i smarujemy sosem majonezowym.

3. Krok

 

Następnie nakładamy wszystkie składniki – łącznie z nachos dla spotęgowania chrupkości dania – i zwijamy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]

Sernik na zimno straciatella z sosem wiśniowym

Sernik na zimno to nie lada smakołyk. Ten jest szczególny – z kawałkami czekolady w […]

Cienkie precelki z patelni z masłem pietruszkowym

Przekąska, która znika jeszcze gorąca! Precelki przesmażone na pietruszkowym masełku. Domowe, przebojowe. Czujecie ten zapach? […]