Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

Wszystkie

Burrito z pikantnym farszem

Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna Dijo
– farsz mięsny (mielone mięso, kukurydza, papryka i czerwona fasola)
– ryż
– nachos
– sos majonezowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Podsmażamy mielone mięso i łączymy je z kukurydzą, papryką oraz czerwoną fasolą; tak przygotowany farsz mięsny doprawiamy, żeby był dość pikantny.

2. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy i smarujemy sosem majonezowym.

3. Krok

 

Następnie nakładamy wszystkie składniki – łącznie z nachos dla spotęgowania chrupkości dania – i zwijamy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Sałatka owocowa z brzoskwinią i sosem balsamicznym

Szybka i bardzo efektowna sałatka. Z brzoskwinią, prażonym słonecznikiem i sosem balsamicznym. Wrażenia smakowe gwarantowane! […]

Deser owocowy z sosem balsamicznym

Deser mocno owocowy, z bitą śmietaną. Smakuje intrygująco za sprawą sosu balsamicznego z owocami leśnymi […]

Tarta kawowa z sosem czekolada mleczna

Idealna dla fanów kawy. Kruchy spód i masa na bazie serka mascarpone, jogurtu i kawy. […]