Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

Wszystkie

Burrito z pikantnym farszem

Konkretny posiłek. Sycący i wyśmienity. Idealny na obiad lub na kolację. Pikantny mięsny farsz, do tego ryż, nachos i sos majonezowy.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Pszenna Dijo
– farsz mięsny (mielone mięso, kukurydza, papryka i czerwona fasola)
– ryż
– nachos
– sos majonezowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Podsmażamy mielone mięso i łączymy je z kukurydzą, papryką oraz czerwoną fasolą; tak przygotowany farsz mięsny doprawiamy, żeby był dość pikantny.

2. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy i smarujemy sosem majonezowym.

3. Krok

 

Następnie nakładamy wszystkie składniki – łącznie z nachos dla spotęgowania chrupkości dania – i zwijamy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Sernik z krówką

Sernik króluje na stołach. Ten zdobywa serca po pierwszym kęsie. Na czekoladowym kruchym spodzie. Polany […]

Tort makowy z kremem śmietankowym, konfiturą pomarańczową i posypką czekoladową

Wykwintny tort. Na eleganckie przyjęcie, lecz nie tylko. Likier pomarańczowy, migdały, mascarpone… Oto rozkosze podniebienia. […]

Sałatka owocowa z brzoskwinią i sosem balsamicznym

Szybka i bardzo efektowna sałatka. Z brzoskwinią, prażonym słonecznikiem i sosem balsamicznym. Wrażenia smakowe gwarantowane! […]