Na obiad, ale nie tylko. Szpinakowa tortilla o niebanalnym wnętrzu. Z grillowaną piersią kurczaka i pyszną salsą z mango.

Wszystkie

Wrap z mango

Na obiad, ale nie tylko. Szpinakowa tortilla o niebanalnym wnętrzu. Z grillowaną piersią kurczaka i pyszną salsą z mango.

czas przygotowania:

20 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 1 tortilla Szpinakowa Dijo
– salsa z mango (dojrzałe mango, pół czerwonej cebuli, papryczka chilli, sok z ½ limonki, odrobina oliwy z oliwek, sól i pieprz)
– filet z piersi kurczaka
– papryczki habanero

Tortilla Szpinakowa

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Salsa z mango – dojrzałe mango myjemy, obieramy i drobno kroimy (to samo robimy z papryczką chilli i cebulą), następnie dodajemy wszystkie składniki sosu, całość mieszamy i doprawiamy (do smaku).

2. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

3. Krok

 

Tortillę Szpinakową Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

4. Krok

 

Smarujemy tortillę salsą, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

CZEKO-flirt deser light

Prosty, lecz niezwykle pyszny i lubiany deser. Dzięki mięcie – o wyrafinowanym smaku. Gotowy w […]

Tort baleriny Pavlovej z jagodami i sosem adwokatowym

Deseru Pavlovej nikomu przedstawiać nie trzeba. Z bezą, bitą śmietaną, adwokatem i świeżymi jagodami. Robi […]

Czekoladowa wiśnia

Przepis, który pokochają wszyscy – nie tylko łasuchy. Aromatyczne wiśnie z nutellą, a wszystko w […]