Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

Wszystkie

Deser jabłkowy

Deser o zdecydowanym, orzeźwiającym smaku. Zielone jabłuszko doskonale równoważy smak bitej śmietany. Oryginalny i efektowny!

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– kwaśne jabłko z zieloną skórką
– śmietanka kremówka
– cukier puder
– sos Zielone jabłuszko Dijo

Sos Zielone jabłuszko

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę.

2. Krok

 

Umyte jabłko kroimy w kosteczkę (można je wcześniej obrać ze skórki).

3. Krok

 

W pucharkach układamy kolejne warstwy: kostki jabłek, sos Zielone jabłuszko Dijo, bita śmietana, sos Zielone jabłuszko Dijo.

Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Sałatka owocowa z brzoskwinią i sosem balsamicznym

Szybka i bardzo efektowna sałatka. Z brzoskwinią, prażonym słonecznikiem i sosem balsamicznym. Wrażenia smakowe gwarantowane! […]

Tort czekoladowy z wiśniami w żelu

Cukiernicze dzieło sztuki. Delikatne ciasto, bita śmietana i wiśnie w delikatnym żelu. Wygląda bajecznie. Smakuje […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]