Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.

Wszystkie

Enchiladas

Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.

czas przygotowania:

45 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Pszenne Dijo
– chili con carne
– sos pomidorowy
– sos beszamelowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Przygotowujemy chili con carne.

2. Krok

 

Aluminiową foremkę smarujemy sosem pomidorowym.

3. Krok

 

Chili con carne zawijamy w tortille Pszenne Dijo i tak zwinięte kładziemy obok siebie w foremce.

4. Krok

 

Tortille polewamy wcześniej przygotowanymi sosami – pomidorowym oraz beszamelowym.

5. Krok

 

Następnie zapiekamy danie przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Deser Krówka DIJO

Smaku krówki nie da się porównać z żadnym innym. Tak jak naszego deseru. Twoje dziecko […]

Cienkie precelki z patelni z masłem pietruszkowym

Przekąska, która znika jeszcze gorąca! Precelki przesmażone na pietruszkowym masełku. Domowe, przebojowe. Czujecie ten zapach? […]

Tort czekoladowy z wiśniami w żelu

Cukiernicze dzieło sztuki. Delikatne ciasto, bita śmietana i wiśnie w delikatnym żelu. Wygląda bajecznie. Smakuje […]