Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.

Wszystkie

Enchiladas

Idealne danie na obiad. Pyszne tortille wypełnione chili con carne i zapieczone pod beszamelem. Brzmi nieźle? Smakuje jeszcze lepiej.

czas przygotowania:

45 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Pszenne Dijo
– chili con carne
– sos pomidorowy
– sos beszamelowy

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Przygotowujemy chili con carne.

2. Krok

 

Aluminiową foremkę smarujemy sosem pomidorowym.

3. Krok

 

Chili con carne zawijamy w tortille Pszenne Dijo i tak zwinięte kładziemy obok siebie w foremce.

4. Krok

 

Tortille polewamy wcześniej przygotowanymi sosami – pomidorowym oraz beszamelowym.

5. Krok

 

Następnie zapiekamy danie przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Miętowa słodycz

Nietuzinkowy deser z wyrafinowanym miętowym akcentem. Zapiekana tortilla pełna pysznych, słodkich i soczystych owoców. Wszystkie […]

Mini fingers

Banan zapiekany w tortilli – z sosem toffi i płatkami czekoladowymi. Po prostu pycha! Uważaj, […]

Czekoladowe brownie z sosem czekoladowym

Ciasto na bazie czekolady, o amerykańskim rodowodzie. Z dodatkiem orzechów. Podawane z sosem czekoladowym. Po […]