Nowa wizja burgera – w tortilli! Drobiowa lub wieprzowa. Inspirowana kuchnią meksykańską: z chili con carne, nachos i jalapeño.

Wszystkie

Wrap burger mexican

Nowa wizja burgera – w tortilli! Drobiowa lub wieprzowa. Inspirowana kuchnią meksykańską: z chili con carne, nachos i jalapeño.

czas przygotowania:

35 min.

liczba porcji:

1

Potrzebne składniki

– tortilla Pszenna Dijo
– burger drobiowy lub wieprzowy
– chili con carne
– ser żółty
– papryczka jalapeño
– nachos

Tortilla Pszenna

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Pszenną Dijo podgrzewamy, wszystkie składniki układamy na jej środku, polewamy chili con carne, na wierzch – dla chrupkości – kładziemy kilka nachos.

2. Krok

 

Następnie składamy wszystkie boki tortilli i tak ją zapiekamy.

3. Krok

 

Na koniec przekrawamy zapieczoną tortillę na pół, uzyskując ciekawy i apetycznie wyglądający kształt kieszonki.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Mini babeczki z orzechami i sosem toffi

Te babeczki to kwintesencja kruchości i pyszności. Z prażonymi orzechami i migdałami zatopionymi w aromatycznym […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]

Cienkie precelki z patelni z masłem pietruszkowym

Przekąska, która znika jeszcze gorąca! Precelki przesmażone na pietruszkowym masełku. Domowe, przebojowe. Czujecie ten zapach? […]