Na rodzinny obiad lub kolację w gronie przyjaciół. Danie o doskonałym smaku i jeszcze lepszym wyglądzie. Zaimponuj pomysłowością!

Wszystkie

Crunchwrap

Na rodzinny obiad lub kolację w gronie przyjaciół. Danie o doskonałym smaku i jeszcze lepszym wyglądzie. Zaimponuj pomysłowością!

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji

1

Potrzebne składniki

– tortilla Wieloziarnista Dijo
– sałata lodowa
– żółty ser
– sos śmietanowy
– kurczak (pieczone lub grillowane mięso, pokrojone w kawałki)
– pomidory
– nachos

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Tortillę Wieloziarnistą Dijo podgrzewamy, wymienione składniki układamy na jej środku, a całość polewamy sosem.

2. Krok

 

Następnie składamy wszystkie boki tortilli i tak ją zapiekamy.

3. Krok

 

Na koniec przekrawamy zapieczoną tortillę na pół, uzyskując ciekawy i apetycznie wyglądający kształt kieszonki. Dla spotęgowania wrażenia chrupkości możemy dodać do środka chrupiące kukurydziane nachos.

Baw się z nami tortillami!

Zobacz inne przepisy:

Crème brûlée z sosem Karmel

Pochodzący z Francji zapiekany deser. Na bazie śmietanki i żółtek. Zwieńczony warstwą sosu karmelowego. Z […]

Balsamiczna sałatka

Sałatka, o której smaku decyduje wykwintny sos balsamiczny i inne pyszne składniki – m.in. ser […]

Sałatka w miseczce z tortilli

Sałatka z charakterem – z winegretem, mango i kozim serem. Podana pomysłowo i apetycznie w […]