TORTILLA BEZGLUTENOWA Z ŁUSKĄ GRYKI 30 cm

NOWOŚĆ

Tortilla bezglutenowa z łuską gryki to innowacyjny produkt charakteryzujący się obniżoną kalorycznością (1260kJ/100g) przy jednoczesnym zwiększeniu zawartości błonnika (9,4 g /100g) pokarmowego i jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (7,8 g/100g) w porównaniu do tradycyjnych tortilli pszennych.
Wykorzystanie opakowania vacuum oraz naturalnego konserwantu w postaci fermentowanej mąki ryżowej pozwala na całkowite wyeliminowanie sztucznych substancji konserwujących przy jednoczesnym zachowaniu długiego terminu przydatności do spożycia.

Produkt znajdzie idealne zastosowanie w diecie osób z nietolerancją glutenu lub alergią. Smakuje równie smacznie przygotowana na zimno i na ciepło.

SKŁADNIKI

Mąka owsiana pełnoziarnista (50%), woda, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, łuska gryki (3%), błonnik z łuski psyllium, białko ryżowe, mąka ryżowa, cukier, sól sodowa karboksymetylocelulozy, sól, fermentowana mąka ryżowa, kwas cytrynowy, aromat maślany.

GDA

gda

Porcja 100 g zawiera:

1260 kJ / 300 kcal
energia

8,9 g
tłuszcz

1 g
kwasy tłuszczowe nasycone

4,7 g
cukry

2,28 g
sól

ZOBACZ RÓWNIEŻ

Tortilla Grill

 

Pieczywo płaskie

Tortilla Pomidor i Papryka

 

Pieczywo płaskie

Tortilla Szpinak z Bazylią

 

Pieczywo płaskie

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie