Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

Wszystkie

Wrap z pieczoną papryką

Smaczne i szybkie danie. Grillowana papryka i pierś kurczaka. Do tego sałata i awokado. Sos balsamiczny dla pełni wrażeń.

czas przygotowania:

25 min.

liczba porcji:

2

Potrzebne składniki

– 2 tortille Wieloziarniste Dijo
– sałata lodowa
– filet z piersi kurczaka
– dojrzałe awokado
– papryka czerwona
– sos Balsamico Classic Dijo

Tortilla Wieloziarnista

 

Pieczywo płaskie

Sos balsamiczny klasyczny

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Filety z piersi kurczaka grillujemy lub smażymy na małej ilości tłuszczu (można je także wcześniej panierować).

2. Krok

 

Czerwoną paprykę podsmażamy lub grillujemy na patelni grillowej.

3. Krok

 

Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.

4. Krok

 

Tortille Wieloziarniste Dijo podgrzewamy w piekarniku, mikrofali lub podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (45 s z każdej strony).

5. Krok

 

Smarujemy tortille sosem Balsamico Classic Dijo, nakładamy wszystkie składniki i rolujemy.

Baw się z nami tortillami!
Baw się z nami sosami!

Zobacz inne przepisy:

Kawa mrożona z sosem o smaku czekolady mlecznej

Idealna na upalne dni. Głęboko aromatyczna, perfekcyjnie pyszna. Prawdziwa chwila przyjemności z dodatkiem lodów waniliowych. […]

Mini precelki z niebieskim serem lazur i konfiturą malinową

Wymarzona przekąska do wina. Mini precelki, ser Lazur i aromatyczne maliny. Brzmi pysznie? A przygotowanie […]

Deser Lody WaniLOVE

Nie ma to jak lody z wybornym sosem. A który jest lepszy niż czekoladowy? Chwila […]