Mus na bazie serka mascarpone i żółtek utartych z cukrem waniliowym. Schłodzony i podany z wyśmienitym sosem tiramisu.

Wszystkie

Mus mascarpone z sosem Tiramisu

Mus na bazie serka mascarpone i żółtek utartych z cukrem waniliowym. Schłodzony i podany z wyśmienitym sosem tiramisu.

czas przygotowania:

35 min.

liczba porcji:

4

Potrzebne składniki

– 500 g serka mascarpone
– 4 żółtka
– 125 g cukru
– 4 łyżki cukru pudru
– cukier waniliowy lub laska wanilii
– sos Tiramisu Dijo

Sos Tiramisu

 

Sosy

Sposób przygotowania

1. Krok

 

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel.

2. Krok

 

Łączymy żółtka z serkiem mascarpone, a całość dokładnie mieszamy.

3. Krok

 

Mus przekładamy do pucharków  i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

4. Krok

 

Przed podaniem deser polewamy sosem Tiramisu Dijo.

Baw się z nami słodkościami!

Zobacz inne przepisy:

Balsamiczna sałatka

Sałatka, o której smaku decyduje wykwintny sos balsamiczny i inne pyszne składniki – m.in. ser […]

Shake lodowy

Shake domowej roboty? Czemu nie! To prosty i tak uwielbiany deser. Zimne mleko, lody waniliowe, […]

Deser chałwowy z malinami i sosem czekoladowym

Deser jak marzenie! Apetyczny, o niebiańskim smaku. Z bitą śmietaną, chałwą, malinami oraz sosem czekoladowym. […]